Grote opendag bij brandweer Rosmalen

Geplaatst op 4 juni 2023, om 13:21 uur

ROSMALEN – Duizenden mensen hebben vandaag de kans gegrepen om een kijkje te nemen bij de brandweerkazerne in Rosmalen, waar een grootschalige open dag plaatsvond. Met een scala aan indrukwekkende activiteiten en demonstraties bood de brandweer een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Vanaf 11 uur vanochtend opende de kazerne haar deuren en sindsdien zijn bezoekers in groten getale binnengestroomd. De stralende zon zorgde voor een perfecte setting en een uitstekende sfeer op het terrein. Naast de lokale brandweer van Rosmalen waren ook brandweerkorpsen uit nabijgelegen steden en dorpen aanwezig, waaronder Oss, Lith, Helvoirt en Veghel.

De bezoekers werden getrakteerd op een verscheidenheid aan activiteiten en attracties. Van spectaculaire demonstraties van het gebruik van grootwatersysteem en oppervlakte-reddingstechnieken tot jeugdbrandweerwedstrijden en dierenreddingssimulaties, er was voor ieder wat wils. De brandweer liet zien dat ze niet alleen brandbestrijding als expertise hebben, maar ook een breed scala aan andere vaardigheden en technieken beheersen.

Zowel jonge kinderen als volwassenen konden genieten van de open dag. Voor de jonge bezoekers was er een speciaal jeugdbrandweerprogramma, waar ze zelf konden ervaren hoe het is om een brandweerman of -vrouw te zijn. Ze mochten blussen met waterstralen, klimmen op de brandweerwagens en zelfs een ritje maken in een hoogwerker.

Naast het educatieve aspect van de open dag was er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Bezoekers konden genieten van diverse hapjes en drankjes, terwijl ze de kans hadden om met de brandweermannen en -vrouwen in gesprek te gaan en vragen te stellen.

De open dag van de brandweer van Rosmalen is nog tot 16.00 uur vanmiddag geopend voor het publiek. Voor iedereen die nog niet de kans heeft gehad om langs te komen, is er dus nog ruimte om deel te nemen aan deze unieke en informatieve ervaring. Het evenement benadrukt niet alleen de belangrijke rol van de brandweer bij het waarborgen van de veiligheid, maar biedt ook een gelegenheid om een dieper inzicht te krijgen in het werk en de vaardigheden van deze dappere hulpverleners.

Foto’s: Thomas Bunthof