Verdachte fataal ongeval A59 filmde zijn snelheid: 250 km per uur

Geplaatst op 31 mei 2023, om 15:30 uur

BREDA – De 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, die ervan wordt verdacht dat hij vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle, reed volgens het Openbaar Ministerie 250 kilometer per uur op de snelweg. Hij filmde zijn hoge snelheid met zijn mobiele telefoon, luidt de aanklacht.

Het OM verdenkt de man van doodslag. Bij het ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven. Het gezin bestond uit een meisje van 10, een jongen van 13 en een vader en moeder van beiden 46 jaar oud.

De man uit Zevenbergschen Hoek was de bestuurder van één van de vier auto’s die betrokken waren bij het ongeval. Hij raakte lichtgewond. Uit een test direct na het ongeluk bleek al dat de man waarschijnlijk te veel alcohol op had en drugs had gebruikt.

Hij had volgens het OM onvoldoende aandacht voor het overige verkeer en reed met “een enorm snelheidsverschil” achterop de personenauto van het gezin uit Raamsdonksveer.

De verdachte was niet bij de zitting in de rechtbank in Breda aanwezig, volgens zijn advocaat is hij psychisch kwetsbaar en ondergaat hij een persoonlijkheidsonderzoek. Op de zitting waren wel tal van nabestaanden aanwezig.

LEES OOK: Vader, moeder en twee kinderen (10 en 13) gedood bij ongeluk op A59

Foto’s: FPMB