Overvaller (47) supermarkt meldt zich

Geplaatst op 31 mei 2023, om 14:57 uur

EINDHOVEN – Een 47-jarige man uit Eindhoven heeft zich gisteravond bij de politie gemeld in verband met de overval op Albert Heijn XL in winkelcentrum Woensel eerder die avond. De man heeft verklaard de overval te hebben gepleegd. Kort voor de supermarkt werd ook een tankstation overvallen, ongeveer een kilometer verderop aan de Huizingalaan. Het is mogelijk dat de man ook bij deze overval betrokken is, maar dit wordt nog onderzocht door de politie, zo wordt vanochtend gemeld.

Bij beide overvallen heeft de dader gedreigd met een wapen. Bij de overval op het tankstation is geld buitgemaakt, terwijl de overvaller bij de supermarkt zonder buit is gevlucht. Op basis van de signalementen van de daders had de politie al snel het vermoeden dat het om dezelfde persoon ging. Bij de woning van de verdachte die zich heeft gemeld, heeft de politie een wapen aangetroffen. Daarnaast is er mogelijk geld in beslag genomen dat bij de overval op het tankstation is buitgemaakt.

Opmerkelijk is dat de politie gisteren melding maakte van een dader tussen de 55 en 60 jaar oud, terwijl de verdachte die zich heeft gemeld 47 jaar oud is.