Auto botst op stilstaande auto, belandt in greppel in Helvoirt

Geplaatst op 30 mei 2023, om 10:30 uur

HELVOIRT – Bij een ongeval op de N65 ter hoogte van Helvoirt is in de nacht van maandag op dinsdag een persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats rond 00:45 uur op de N65 van Den Bosch naar Tilburg, bij de kruising met de Kreitestraat in Helvoirt. Een automobilist botste op een naar verluidt stilstaand voertuig met een buitenlands kenteken.

Als gevolg van het ongeval belandde het vermeende stilstaande voertuig voorover in een greppel naast de weg. De auto die op het stilstaande voertuig botste, kwam tot stilstand tegen een boom langs de weg. Volgens de inzittende van het vermeende stilstaande voertuig stonden ze in een vluchthaven langs de weg, maar het bewijsmateriaal toonde aan dat dit niet het geval was. Waarschijnlijk stond de auto ofwel op de rechterrijstrook stil of deels in de vluchthaven, maar was deze gedeeltelijk op de weg geparkeerd. De politie kan dit niet meer achterhalen.

De inzittenden van het voorste voertuig werden door de ambulancedienst onderzocht, maar liepen lichte verwondingen op en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De bestuurder van het achterste voertuig werd gewond naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Een eerste alcoholtest wees uit dat de man mogelijk te veel had gedronken.

Na het ongeval werd de rechterrijstrook van de N65 afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen weggesleept. De politie is een onderzoek gestart naar het incident.

Foto’s: Bart Meesters