Bijna 300 automobilisten betrapt die telefoon vasthouden

Geplaatst op 26 mei 2023, om 12:31 uur

ROOSENDAAL – Bij controles in Zeeland en Noord-Brabant zijn donderdag bijna driehonderd automobilisten betrapt op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De politie voerde controles uit op de A58 tussen Kruiningen en Ulvenhout, de A16 tussen Hazeldonk en Dordrecht en de A17 tussen Moerdijk en Roosendaal.

De controles op donderdag duurde zo’n zeven uur. Er passeren in dat tijdsbestek heel wat auto’s, toch noemt een woordvoerder van de politie het aantal van driehonderd “behoorlijk hoog”. “Zeker gezien alle preventie- en voorlichtingscampagnes over het gevaar van het gebruik van je mobiele telefoon in het verkeer van de laatste jaren.”

De politieactie op de A58 werd uitgevoerd met de sinds twee jaar in gebruik zijnde “MONO-cam”. In deze camera zit software ingebouwd die bestuurders herkent die een mobiele telefoon in de hand hebben. Volgens de woordvoerder worden er sinds het gebruik van dit apparaat veel meer overtreders gepakt. “Het kost veel minder mankracht, we zetten gewoon zo’n camera neer en dan doet die het meeste werk.”

De donderdag betrapte automobilisten krijgen een boete van 350 euro.

Door: ANP