Gaslucht in appartement

Geplaatst op 19 mei 2023, om 15:16 uur

OSS – In een appartement aan de Saturnusstraat in Oss werd vrijdag aan het begin van de middag een gaslucht geroken.

Rond 12:30 uur kwam de melding van de gaslucht binnen, waarna de brandweer werd gealarmeerd. De bewoonster van het appartement op de tweede verdieping rook een dag eerder al een gaslucht in het appartement, waarna de vrouw de gaskraan uit voorzorg had dichtgedraaid. Toen de lucht vrijdag aan het begin van de middag terug kwam, probeerde de vrouw de woningbouwvereniging en het installatiebedrijf te bellen, maar beide waren volgens de vrouw niet bereikbaar.

De brandweer heeft geen bijzonderheden in het appartement gemeten. Wel ontstond het vermoeden dat de gaslucht afkomstig was van een leegstaand appartement beneden. De brandweer forceerde de deur, maar ook daar werd niet bijzonders gemeten.

De zaak is overgedragen aan de woningbouwvereniging die verder onderzoek zal doen naar de gaslucht.

Foto’s: Gabor Heeres