Brand in loods met meerdere auto’s

Geplaatst op 12 mei 2023, om 19:27 uur

SON EN BREUGEL – Op vrijdagavond is er brand uitgebroken in een loods aan de Ockhuizenweg in Son en Breugel. De loods stond bekend om het opslaan van meerdere auto’s. Het vuur wordt bestreden met drie blusvoertuigen, maar de brand is nog niet uitslaand. Er is echter wel sprake van flinke rookontwikkeling. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van bluswater in het buitengebied zijn meerdere waterwagens opgeroepen.

Er zijn geen berichten over gewonden tot dusverre. Wel wordt er opgeroepen aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Dit vanwege de rook die vrijkomt bij de brand. De brandweer is ter plaatse om de situatie te beheersen en heeft de omgeving afgezet.

De brandweer meldt dat er extra moeite wordt gedaan om uitbreiding van de brand te voorkomen. Daarom zijn meerdere blusvoertuigen ingezet, waaronder de waterwagens. Deze voertuigen zijn speciaal bedoeld om extra water naar de locatie van de brand te brengen, zodat de brandweer kan blijven blussen.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. De brandweer is bezig met het blussen van het vuur en het onderzoeken van de oorzaak. Het is ook nog niet bekend wat de schade is aan de loods en de auto’s die in de loods stonden.

Foto’s: Sander van Gils