UPDATE: 9000 varkens dood bij zeer grote brand in stal

Geplaatst op 5 april 2023, om 12:43 uur

SINT-OEDENRODE – Door een zeer grote stalbrand in Sint-Oedenrode zijn woensdagmiddag zo’n 9000 varkens omgekomen. Dat maakte de veiligheidsregio Brabant-Noord bekend. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand aan de Spierkesweg is onbekend.

Als gevolg van de brand was een grote rookzuil tot in de verre omgeving zichtbaar. Rond 13.30 uur ging er in de regio in verband met de enorme rookontwikkeling een NL-Alert uit. Daarin werden mensen opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Ook werd gewaarschuwd uit de rook te blijven. De rookzuil was tot in Den Bosch en Eindhoven te zien.

Zeker twee grote stallen stonden in lichterlaaie. De hulpdiensten bestreden de brand met zwaar materieel en sloegen vanwege de omvang van de brand groot alarm. De brand brak rond 12.00 uur uit. Rond 15.00 uur had de brandweer de vuurzee onder controle, maar het nablussen gaat nog uren duren.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen in de stallen. Pas als het nablussen voorbij is, kan een onderzoek naar de oorzaak worden ingesteld.

Foto’s: Foto´s: Emergency Response Photographer