Agent gewond bij aanhouding 17-jarige jongen

Geplaatst op 21 maart 2023, om 14:37 uur

PUTTE – Een agent is maandagavond gewond geraakt bij het aanhouden van een 17-jarige jongen op de Hogebergdreef in het Noord-Brabantse Putte. Bij de aanhouding gebruikte de agent een stroomstootwapen omdat de jongen zich verzette.

Rond 19.15 uur kwam een agent twee jongens tegen waarvan één een bekende was die vaker drugs dealde. Hij had niets bij zich. De andere jongen deed kort zijn jas open waarbij de agent een zak zag waar mogelijk drugs in zaten.

De jongen verzette zich tegen zijn aanhouding. Bij de worsteling raakte de agent gewond aan zijn hand, waarvoor hij later naar het ziekenhuis moest. De agent gebruikte een stroomstootwapen om de jongen aan te houden.

De jongen had de zak waar mogelijk drugs in zaten weggegooid. De agent kon die niet meer vinden. De jongen zit nog vast voor het verzet tegen zijn aanhouding.

Door: ANP