Flinke brand na werkzaamheden aan het dakkapel

Geplaatst op 20 maart 2023, om 13:47 uur

CUIJK – Op maandagochtend heeft er een brand plaatsgevonden in een woning aan de Kleefkruid in Cuijk. Volgens de eerste berichten ontstond de brand tijdens werkzaamheden aan het dakkapel. Onder de pannen vatte iets vlam, waarna het vuur zich snel verspreidde.

De bewoners waren thuis op het moment van de brand, maar zij hebben zichzelf op tijd in veiligheid kunnen brengen. Niemand raakte gewond. Wel is er binnen in de woning behoorlijk wat schade ontstaan als gevolg van de brand.

De brandweer werd snel gealarmeerd en heeft opgeschaald naar middel brand. Dit was nodig omdat de vlammen onder de pannen uitkwamen. Gelukkig is de brand uiteindelijk geblust en is er geen verdere schade ontstaan. Voor de zekerheid zijn er zonnepanelen verwijderd om te controleren of de brand volledig uit is. Daarnaast is Salvage ingeschakeld om de schade op te nemen en te inventariseren wat er moet gebeuren om de woning weer bewoonbaar te maken.

De buren waren op het moment van de brand niet thuis. Volgens de brandweer hebben zij geen schade aan hun woning opgelopen.

Foto’s: SK-Media