Mogelijk Explosieven aangetroffen bij woning

Geplaatst op 16 maart 2023, om 16:24 uur

SOMEREN – Op de Kanaaldijk-Zuid in het Brabantse dorp Someren heeft de politie donderdagmiddag een explosief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD en het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) zijn ter plaatse. De EOD zal volgens een woordvoerster van de politie het explosief later op een veilige plek tot ontploffing brengen.

Volgens het Eindhovens Dagblad ligt het explosief bij een woning, maar dat kon de woordvoerster niet bevestigen. Het explosief ligt volgens haar tussen de openbare weg en een privéterrein. Ook de brandweer is uitgerukt om de politie en de EOD te ondersteunen. De omgeving is afgezet.

De politie vond het explosief rond 16.40 uur na een melding. De recherche stelt een onderzoek in.

Foto’s: Harrie Grijseels