Grote brand bij afvalverwerker Renewi

Geplaatst op 7 maart 2023, om 10:16 uur

EINDHOVEN – In de nacht van maandag op dinsdag is er brand uitgebroken bij afvalverwerker Renewi aan de Achtseweg Noord in Eindhoven. Rond 02.30 uur vatte een berg vuilnis in de hal van de loods vlam, wat resulteerde in veel rookontwikkeling. De Koninklijke Marechaussee hield de rook in de gaten vanaf de A2, terwijl de brandweer met vier wagens ter plekke was om het vuur te bestrijden.

Om het vuur goed te kunnen blussen, moesten de brandende en smeulende afval met loaders uit elkaar getrokken worden. Na ongeveer een kwartier was de brand onder controle en begon men met het afblussen van de vuilnisresten in het pand. Het ging hierbij om huishoudelijk afval dat op de locatie werd opgeslagen. Na het afblussen werden alle resten naar buiten gebracht en weggegooid in een container.

Door de brand stapelde veel rook zich op in de hal waar de brand begon. Deze waaide ook naar buiten. De Koninklijke Marechaussee monitorde vanuit een busje de richting van de rook en hield in de gaten of de rook voor hinder op de snelweg zou zorgen. Uiteindelijk ontstond er op de weg geen vertraging.

Het is nog niet bekend hoe de brand bij Renewi kon ontstaan. Ook wordt er nog vastgesteld hoeveel schade de brand aan de loods heeft veroorzaakt.