Man om ‘ernstig zedenmisdrijf’ gepakt, meerdere meldingen in Etten-Leur

Geplaatst op 23 februari 2023, om 17:45 uur

ETTEN-LEUR – In het Brabantse Etten-Leur is woensdag een 27-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht op maandag een “ernstig zedenmisdrijf” te hebben gepleegd bij een jonge vrouw. Een dag later zou hij het opnieuw hebben geprobeerd bij een ander slachtoffer, eveneens in Etten-Leur. De afgelopen dagen ontving de politie meer meldingen van jonge vrouwen die achtervolgd of lastiggevallen zijn, meldt de politie donderdag.

Het misdrijf op maandag gebeurde vroeg in de ochtend, toen de vrouw op weg was naar haar huis. Een dag later deed de dader weer een poging een ernstig zedenmisdrijf te plegen in de Brabantse plaats, maar toen wist het slachtoffer te ontkomen. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zegt geen nadere informatie te geven over de misdrijven om de privacy van de slachtoffers te beschermen.

De politie onderzoekt of de recente meldingen van jonge vrouwen uit Etten-Leur die zijn achtervolgd of lastig zijn gevallen verband houden met elkaar.

Door: ANP