Verdachte geeft doodslaan bewoner villa Lieshout toe

Geplaatst op 25 januari 2023, om 14:08 uur

DEN BOSCH – De 52-jarige Bill C. heeft woensdag bij de rechtbank in Den Bosch bekend dat hij in mei 2021 de 70-jarige Willem van der Willigen in diens villa in Lieshout met een hamer heeft doodgeslagen. C. staat terecht met zijn gewezen vriendin, de transseksuele prostituee Sharona de J. (33).

Tot dusver heeft C. geen verklaringen willen afleggen. De J. daarentegen heeft in aanloop naar de rechtszaak uitvoerig verklaard.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het tweetal van twee moorden. Van der Willigen was het eerst slachtoffer, de 65-jarige Benito van Ommeren het tweede. Hij werd op 23 juni 2021 in zijn woning aan de Tollensstraat in Amsterdam-West tegen zijn hoofd geslagen met een vaas en gewurgd met een riem.

Het lichaam van Van Willigen bleef zes weken in de villa liggen en werd gevonden door familieleden. De man was een klant van De J., bij wie zij tijdelijk inwoonde. C. was eveneens een klant van De J. en had met haar een relatie aangeknoopt. Het paar gebruikte veel drank en drugs.

Op de bewuste avond begaf C. zich naar de woning van Van Willigen. In de keuken trof hij De J., terwijl Van Willigen in de slaapkamer lag te slapen. Volgens C. heeft hij een hamer van de keukentafel gepakt, is hij naar de slaapkamer gelopen, heeft Van Willigen bij de keel gegrepen en hem met zijn andere hand meerdere klappen in zijn gezicht gegeven met de hamer. “Het kunnen er vijf zijn geweest, maar ook tien”, aldus de verdachte. Hij zou zwaar onder invloed van alcohol en drugs zijn geweest. C. zei De J. te willen terughalen. “Ik hield van haar.”

Naderhand zijn C. en De J. naar Amsterdam getrokken. In Lieshout stalen zij meerdere telefoons, bankpassen, een laptop, een tablet en een auto van slachtoffer Van Willigen. Het duo verbleef in diverse hotels in Amsterdam en plunderde de bankrekening van Van Willigen. Zij joegen er in korte tijd zo’n 90.000 euro doorheen. De J. verklaarde zich verantwoordelijk voor de diefstallen.

De politie kreeg het tweetal in Amsterdam in het vizier, maar het zicht op hen ook weer kwijt. Uiteindelijk werden zij op 26 juni 2021 aangehouden in de woning aan de Tollensstraat, waar zij verbleven in het huis van Van Ommeren. Bij de arrestatie stuitte de politie op het lichaam van dit slachtoffer.

De rechtbank moet de gebeurtenissen in Amsterdam nog bespreken met de verdachten. De officier van justitie kondigde aan dat hij de rechtbank om aanhouding van de zaak zal vragen, omdat hij een verhoor van de nu verklarende C. grondig wil voorbereiden. “Ik heb ontzettend veel vragen”, aldus de aanklager. De advocaten van De J. komen met een soortgelijk verzoek.

Reacties

Door: ANP