Ruim 30 waterstofgasflessen en automatisch vuurwapen gevonden

Geplaatst op 19 januari 2023 16:06 uur | Laatst bijgewerkt op 19 januari 2023 16:06

TILBURG – De politie heeft woensdagochtend ruim dertig waterstofgasflessen en een automatisch vuurwapen met patronen aangetroffen in een garagebox in Tilburg.

,,We nemen deze zaak serieus, omdat waterstof een grondstof is voor synthetische drugs”, zegt een politiewoordvoerder. In de garagebox werden na een tip ruim twintig grote en ruim tien kleine waterstofgasflessen gevonden. De eigenaar van de garageboxen geeft aan verrast te zijn door de vondst van de gemeente en politie. Hij vraagt zich af hoe de waterstofgasflessen daar naartoe kunnen zijn gebracht. Er is nog niemand aangehouden.

Volgens de woordvoerder van de politie is het erg gevaarlijk om waterstofgasflessen ergens te bewaren, omdat dit een explosieve stof is. Daarnaast is het niet toegestaan om zo’n groot aantal waterstofgasflessen te bezitten. Waterstof kan gebruikt worden voor de productie van de harddrugs mdma en crystal meth.

Een gespecialiseerd bedrijf SEON (Service En Ondersteuning Nederland) is woensdagmiddag ter plekke om de flessen te ruimen.

Foto’s: Toby de Kort

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties