Brand in kledingwinkel Oisterwijk, woningen ontruimd

Geplaatst op 22 december 2022, om 10:20 uur

OISTERWIJK – De ochtend begon rustig voor de bewoners van de Stationsstraat in Oisterwijk, totdat een allerte buurtbewoner rook aan brandlucht op weg naar zijn werk. Snel werd de brandweer en politie gebeld, die met spoed ter plaatse kwamen. Buiten was al duidelijk te zien dat er rook hing in de kledingwinkel waar de brand was.

De brandweer forceerde een deur om binnen te komen en ontdekte dat er brand was geweest in een stellingkast in de winkel. In de kast stonden diverse verkoopartikelen. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is, maar team brand onderzoek zal naar de mogelijke oorzaak gaan zoeken. Door gebrek aan zuurstof kon de brand zich niet verder ontwikkelen, maar er was wel veel rook binnen gekomen, die in de kleding van de winkel was getrokken en gereinigd zal moeten worden.

Omdat de rook zich ook naar boven had verspreid, moesten ongeveer zeven bewoners van bovengelegen appartementen tijdelijk hun woning verlaten. De brandweer heeft ook daar een meting verricht om te kijken of er gevaarlijke stoffen aanwezig waren.

Foto’s: Toby de Kort