Wapens en drugs gevonden bij instap in woning

Geplaatst op 23 november 2022, om 22:17 uur

OOSTERHOUT – In een woning aan de Ranonkelstraat in Oosterhout hielden agenten woensdagochtend twee mannen aan op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. In de woning werden drugs en wapens aangetroffen.

De Ondersteuningsgroep van Politie Zeeland-West-Brabant viel de woning vroeg binnen samen met agenten uit het basisteam, de districtsrecherche en de digitale recherche. Zij werkten al langere tijd mee aan een onderzoek dat draaide op het adres. Bij de inval werd onder andere heroine, hennep, een boksbeugel, pepperspray en munitie aangetroffen en in beslag genomen. Een aangehouden verdachte betreft de bewoner van het pand, de ander is een 40-jarige man uit Oosterhout. Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze later op de dag een verklaring hebben afgelegd. De gemeente Oosterhout heeft de woning direct, op basis van de Wet Damocles, voor drie maanden gesloten.

Via Meld Misdaad Anoniem meldden meerdere anonieme getuigen dat er sprake zou zijn van illegale prostitutie vanuit deze woning. Hiervoor vonden de politiemensen aanwijzingen. Ook die bevindingen worden meegenomen in het onderzoek tegen de verdachten.

facebook“instagram”/

 

Reacties