Heldendaad van voorbijganger die brand ontdekt in woning

Geplaatst op 21 november 2022 10:43 uur | Laatst bijgewerkt op 21 november 2022 10:43

MOERGESTEL – Maandagmorgen heeft er een brand gewoed in een woning aan de Waterhoefstraat in Moergestel.

In de ochtend reed een man door de Waterhoefstraat toen hij plots vuur verschijnselen zag in een woning. De man stopte en klom over de schutting. De man ontdekte de brand maakte gelijk het gezin wakker waardoor die de eerste bluspoging begonnen. Het huis stond vol met rook. Er bleek in de woonkamer een tafeltje in brand te staan. De brandweer schaalde op naar code middelbrand. Diverse brandweer en politiewagens kwamen ter plaatse. Ook een ambulance kwam met spoed ter plaatse. Er zijn drie personen naar het ziekenhuis vervoerd omdat ze te veel rook hadden ingeademd. De brandweer heeft de woning geventileerd.

Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade te bekijken. Het betrof een vrijstaande villa met rieten dak.

Foto’s: Toby de Kort

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties