Man (28) aangehouden voor brandstichting Grave

Geplaatst op 16 november 2022 20:17 uur | Laatst bijgewerkt op 16 november 2022 19:50

GRAVE – De recherche heeft een 28-jarige man uit Grave aangehouden op verdenking van brandstichting. De verdachte zou op zondag op de Oliestraat in Grave een brand hebben gesticht, waarbij een auto in brand vloog. Ook een wooncomplex raakte daarbij beschadigd.

Die zondagavond hoorde een man rond 23.20 uur een harde doffe knal. Vlak daarna zag hij vlammen buiten tegen de ruiten van het wooncomplex. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en de brandweer kreeg de brand onder controle. Sommige bewoners ademden rook in. Zij werden door ambulancemedewerkers nagekeken.

Een auto brandde volledig uit en de woningen hebben rookschade en schade aan de ruiten. Uit een eerste onderzoek bleek al snel dat de auto in brand is gestoken. De recherche hield vervolgens op dinsdagavond een 28-jarige man uit Grave aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij zal worden verhoord.

Reacties