Getuigen gezocht van ernstige brandstichting Grave

Geplaatst op 14 november 2022, om 15:53 uur

GRAVE – Een doffe knal klonk er op zondagavond rond 22.20 uur op de Oliestraat in Grave. Kort na deze knal vliegt er een auto in brand. De politie zoekt getuigen die ons meer kunnen vertellen over deze brandstichting die niet alleen de auto zwaar beschadigde, maar ook een wooncomplex.

Een man parkeert op zondag 13 november rond 18.15 uur zijn auto aan de Oliestraat in Grave. Rond 23.20 hoort hij een harde doffe knal. De man besteedde hier verder geen aandacht aan totdat er niet lang daarna een brandalarm af gaat in het wooncomplex waar hij zich bevindt aan de Oliestraat. De man doet de deur open en ziet tot zijn schrik rook in de gang. Ook ziet hij de vlammen buiten tegen de ruiten van de woning aanslaan. De autobrand is overgeslagen naar de gevel van de woningen. Samen met zijn vriendin weet hij de woning veilig te verlaten.

Bewoners van een andere woning hebben minder geluk. Zij hebben rook ingeademd en moeten door een ambulance worden nagekeken.

Brandstichting
De brandweer kreeg de brand snel onder controle. De auto is volledig uitgebrand en de woningen hebben rookschade en schade aan de ruiten. Uit een eerste onderzoek bleek dat er sprake is van brandstichting en dat de auto door iemand is aangestoken.

Onze vraag is uiteraard wie dit heeft gedaan? En waarom doet iemand dit? En waarom neemt deze persoon bewust het risico dat er mensen ernstig gewond raken…of erger?

Iets gezien?
De recherche is druk bezig met het onderzoek. Ze vragen getuigen zich te melden. Hebt u iets gezien van de brandstichting in Grave dan komen hun graag met u in contact. Ook als u andere informatie hebt of camerabeelden uit de buurt horen ze het graag. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.