Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval op N65 Bij Helvoirt

Geplaatst op 12 november 2022, om 11:42 uur

HELVOIRT – Een beschonken bestuurder heeft zaterdagochtend in alle vroegte een ongeval veroorzaakt op de N65 bij Helvoirt. Het ongeval vond rond tien over zeven in de ochtend plaats ter hoogte van de kruising met de Torenstraat. De bestuurder van het voertuig kwam vanuit de richting Vught en raakte ter hoogte van het kruispunt bij Helvoirt van de weg, waarna de bestuurder met zijn auto op een van de pilaren van de verkeerslichten aan de zijnde van de Torenstraat botste.

Nadat de bestuurder door medewerkers van de ambulancedienst was nagekeken, bleek bij een blaastest dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De man is door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Door de aanrijding met de paal van de verkeerslichten raakte boven in de paal enkele verkeersborden en een licht armatuur beschadigd. Deze schade zal in de loop van de ochtend door Rijkswaterstaat hersteld worden.

Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. De uitvoegstrook op de N65 naar Helvoirt vanuit de richting Vught was door het ongeval enige tijd afgesloten.

Foto’s: Bart Meesters