Persoon die brand sticht bij sporthal op video vastgelegd

Geplaatst op 1 november 2022, om 22:18 uur

DEURNE – Op zaterdagochtend 13 augustus rond 1.15 uur komt bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat er gepoogd is brand te stichten bij sporthal De Kubus aan de Meent in Deurne. In deze sporthal is wijkcentrum de Heiakker gevestigd. Twee voorbijgangers weten gelukkig erger te voorkomen zodat het blijft bij wat schade aan de ingang. We zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het onderzoek naar deze brandstichting.

Brandstichting
De twee voorbijgangers, een man en een vrouw uit Deurne, komen op 13 augustus terug van een feestje. Rond 1.15 uur passeren zij sporthal De Kubus aan de Meent in Deurne (dit is de locatie van Wijkcentrum De Heiakker en Spring kinderopvang ). De man en de vrouw zien vlammen bij de ingang van Spring Kinderopvang, veroorzaakt door een flesje met brandende vloeistof dat door een onbekend persoon bij de deur is geplaatst. De man van het stel schopt dit flesje aan de kant en daarmee wordt vermoedelijk voorkomen dat de vlammen kunnen overslaan op het pand. Nadat zij de politie hebben gewaarschuwd wordt er nog diezelfde nacht een onderzoek opgestart. Er wordt ter plaatse technisch onderzoek verricht, gesproken met mogelijk getuigen en er worden camerabeelden bekeken. Tot op heden heeft dat nog niet tot aanhoudingen geleid.

Verdachte op beeld
Op beelden van een beveiligingscamera is echter goed te zien dat om 1.04 uur een onbekende persoon in beeld komt gelopen bij de ingang van de sporthal. In zijn handen draagt de verdachte een witte tas. De verdachte is daarna bezig met de inhoud van de tas, waarna een explosie volgt en een grote vuurbal ontstaat. De verdachte verdwijnt vervolgens zelf brandend uit beeld. Het is onduidelijk waar de verdachte heen is gerend, of hij zelf gewond is geraakt en zo ja, hoe ernstig.