Vermiste Hebe en Sanne niet gevonden na zoektocht langs A59 bij Waalwijk

Geplaatst op 19 oktober 2022, om 18:31 uur

WAALWIJK – De zoektocht naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) in het water langs de Winterdijk in Waalwijk heeft niets opgeleverd. Dat meldt de politie woensdag aan het einde van de middag nadat ze met een sonarboot het water langs de A59 bij Waalwijk was opgegaan.

Volgens de politie zouden voorbijgangers iets gezien hebben in het vennetje langs de weg. Technische opsporingsrechercheurs en een sonarboot kwamen naar die plek om te zoeken naar de twee.

Op Twitter laat de politie weten dat Hebe en Sanne nog niet terecht zijn. “We kijken nog steeds naar hen uit. Het amber alert wordt automatisch afgesloten en is niet verlengd. Op politie.nl is nog altijd alle informatie over deze zaak terug te vinden. Blijf informatie met ons delen!”, luidt de oproep.

Het amber alert wordt ook niet meer op de borden boven en langs snelwegen getoond. Rijkswaterstaat heeft op verzoek van de politie de tekst weggehaald, zegt een woordvoerder. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid verdwijnt een amber alert bij afsluiting ervan ook van bijvoorbeeld geldautomaten.

In de omgeving van Waspik en Drunen wordt naar het tweetal door politie en vrijwilligers gezocht.

Door: ANP