Wegpiraat aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 11 oktober 2022, om 10:31 uur

BAVEL – Een 27-jarige man uit Breda is in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 oktober na een achtervolging aangehouden. Hij reed veel te hard en zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Agenten van Team Verkeer hielden rond 01.05 uur op de Nieuwe Kadijk een snelheidscontrole. De bestuurder kwam met een snelheid van 136 km per uur voorbij gescheurd terwijl 70 km per uur is toegestaan. De agenten zetten de achtervolging in en geven de automobilist een stopteken. De auto blijft vol gas doorrijden en de bestuurder gaat de A27 op. Op de snelweg zijn wegmedewerkers aan het werk waardoor er een maximum snelheid van 90 km per uur geldt en er een rijstrook is afgekruist. Er ontstaat een zeer gevaarlijke situatie. De man blijft het stopteken negeren en neemt de afslag Bavel. In de bocht raakt hij de macht over het stuur kwijt en komt tot stilstand in de berm. Vervolgens rent hij weg en steekt de snelweg over.

Een agent weet hem uiteindelijk te stoppen. De Bredanaar is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en verlaten plaats ongeval. De bestuurder had bovendien geen geldig rijbewijs en had harddrugs bij zich. Hij testte negatief op gebruik van alcohol of drugs.

Reacties