OM eist geldboete na dodelijk arbeidsongeval

Geplaatst op 19 september 2022, om 20:33 uur

‘s-HERTOGENBOSCH– Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch een geldboete van 20.000 euro geëist tegen een vrachtwagentransportbedrijf wegens overtreding van de Arbowet en het Arbobesluit. In 2020 raakte een man tijdens zijn werk in een loods in de gemeente Steenbergen ernstig gewond na een val van grote hoogte. Een dag later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Op 20 februari 2020 werkte het slachtoffer in een loods van een vrachtwagentransportbedrijf. Een overheaddeur die handmatig bediend hoorde te worden, was defect. De overheaddeur ging niet meer dicht nadat er tegenaan was gereden en een geleidewieltje los kwam te zitten. Het slachtoffer wilde de deur die bewuste dag openen vanwege werkzaamheden die gedaan moesten worden aan een vrachtwagen.

Hij wilde de deur openen door van binnenuit met een ladder bovenop de deuropening te klimmen. Het slachtoffer viel vervolgens van een hoogte van 4,5 meter naar beneden en overleed de volgende dag.

Reacties