Celstraf tegen vijf Roemenen na dubbele ramkraak

Geplaatst op 6 september 2022, om 17:16 uur

BREDA – De vijf Roemenen die in maart een ramkraak op twee telefoonwinkels pleegde aan de Eindstraat in Breda moeten de cel in.

Vier van de vijf Roemenen betuigden spijt tijdens de zitting. De ander beweerde als enige niet bij de incidenten betrokken te zijn. Bij de twee berovingen werd er veel schade aangericht. Er werd voor tienduizenden euro’s aan telefoons, laptops en tablets meegenomen. De daders konden dezelfde ochtend worden aangehouden, dat gebeurde in Duiven (Gelderland). Zij reden toen in een busje, daarin werd de buit aangetroffen.

Volgens het OM waren de kraken zorgvuldig en professioneel voorbereid. Het busje die bij de diefstallen werd gebruikt bleek een daag voor het incident gestolen te zijn in Strijbeek.

Twee daders kregen een celstraf van dertig maanden, twee andere kregen drie jaar cel en de vijfde verdachte heeft drie en een half jaar cel gekregen. Naast de celstraffen moeten zij ook een schadevergoeding betalen.

Volgens één van de daders zouden zij de kraken hebben gepleegd wegens geldnood. De rechtbank vindt dat het vijftal moet worden gestraft, omdat de ramkraken bewezen zijn en omdat ze in Roemenië van de buit hadden willen profiteren.