Man aangehouden op verdenking van dierenmishandeling / -verwaarlozing

Geplaatst op 2 september 2022, om 14:49 uur

TILBURG – Na een melding over een conflict op straat hebben agenten donderdagmiddag in de wijk Reeshof een man aangehouden op verdenking van dierenmishandeling / -verwaarlozing. Het gaat om een 38-jarige inwoner van Tilburg.

Agenten reageerden donderdagmiddag op een melding over een ruzie die zich op straat zou afspelen. Ter plaatse troffen ze twee mannen, bekenden van elkaar, aan die inderdaad een woordenwisseling met elkaar hadden. Toen de politiemensen de woning van één van de mannen, een 38-jarige Tilburger, binnen gingen om uit te zoeken wat er nou precies aan de hand was geweest, troffen ze in de tuin van de woning twee verzwakte honden aan. Medewerkers van de Dierenambulance hebben de honden naar een dierenarts gebracht. Ook de vrouw van de aangehouden verdachte, een 34-jarige Tilburgse, kwam naar de dierenarts.

Beide honden bleken oud en behoorlijk mager te zijn. Verder bleek dat één van de honden een gezwel in zijn poot had en erg veel pijn had. De dierenarts heeft de hond na overleg met de eigenaresse laten inslapen. Na overleg met collega’s van de Dierenpolitie hebben de agenten de andere hond, met medicatie, aan de vrouw terug gegeven. Ze is wel aangemerkt als verdachte van dierenmishandeling, dan wel verwaarlozing, en wordt hierover op een later moment verhoord.
Haar man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna weer vrijgelaten. De politie maakt dossier op tegen de man en de vrouw, daarna beslis Justitie of en hoe het tweetal gestraft wordt. Ook onderzoekt de politie of het stel voor de tweede hond blijft zorgen.