Grote hoeveelheid waxinelichtjes aangetroffen bij grote bosbrand

Geplaatst op 2 september 2022 09:14 uur | Laatst bijgewerkt op 2 september 2022 09:14

BEST – In de nacht van donderdag op vrijdag werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in de bossen nabij de Schietbaanlaan in Best.

Er werd snel opgeschaald naar grote brand. De brandweer bestreed het vuur met drie tankautospuiten (Best, Son en Breugel en Oirschot) en werden ondersteund door meerdere watercontainers (Best, Bergeijk, Heeze en Reusel). De brand had een oppervlakte van z’n 200 x 100 meter. Rond 3.00 uur was de brand onder controle en kon men zich richten op het nablussen. Extra bluswater werd uit het Wilhelminakanaal gepompt.

Opmerkelijk was dat er op de paden in het bosgebied vele waxinelichtjes brandde, of dit ook de oorzaak van de brand is geweest zal onderzoek moeten uitwijzen. Er zou een nachtelijke speurtocht aan de gang zijn in het bosgebied, maar daar kon de politie op dit moment nog niet meer over vertellen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Foto’s: Sander van Gils

Reacties