A27 afgesloten na verkeersongeval, twee zwaargewonden

Geplaatst op 21 augustus 2022 09:03 uur | Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2022 19:28

BREDA – De snelweg A27 is weer toegankelijk. Door een ongeluk bij Oosterhout was de weg in zuidelijke richting tussen knooppunt Hooipolder en Oosterhout-Zuid zondag urenlang afgesloten voor verkeer. Kort na 14.00 uur meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie dat de weg weer werd vrijgegeven.

De snelweg was afgesloten voor onderzoek naar het ongeval, waarbij zondagochtend drie mensen gewond raakten, waarvan twee zwaargewond. Ook de A27 vanuit het zuiden was ter hoogte van Oosterhout enige uren dicht. De traumahelikopter was daar geland en er lagen brokstukken van het ongeluk, waarbij drie auto’s betrokken waren, aldus Rijkswaterstaat en de ANWB.

Beide organisaties waarschuwden wielerliefhebbers rekening te houden met vertraging en gaven het advies via de A59 en A16 naar Breda te rijden. In de stad start en finisht zondag de derde etappe van de Ronde van Spanje (Vuelta). De organisatie van de koers raadde wielerliefhebbers aan om de verkeersinformatie in de gaten te houden en via de A16 naar Breda te komen. Vanwege de Vuelta zijn nog wel enkele op- en afritten van de A27 afgesloten, aldus Rijkswaterstaat.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties

Door: ANP