Peter Gillis betaalt dwangsom niet, gemeente begint met invorderen

Geplaatst op 17 augustus 2022, om 11:39 uur

BAARL – De gemeente Peel en Maas is een invorderingstraject gestart voor de dwangsom van 250.000 euro die Peter Gillis aan de gemeente moet betalen, meldt Hart van Nederland.

De Ooststappengroep kreeg de boete nadat in mei was gebleken dat er op het vakantiepark in Baarl arbeidsmigranten verbleven wat in strijd met het bestemmingsplan. Peter Gillis, bekend van de serie Massa is Kassa, had de dwangsom voor 11 juli moeten betalen, maar heeft dat tot op de dag van vandaag nog niet gedaan. Peel en Maas heeft laten weten het bedrag te gaan invorderen.

Deurwaarder
Volgens de procedure mag het vakantiepark reageren op het voornemen van de gemeente. Daarna volgt er een definitief invorderingsbesluit. De gemeente laat weten dat als de dwangsom daarna nog steeds niet is betaald er kan worden overgegaan op het sturen van een deurwaarder.