Verdachte fietsdiefstal dankzij alerte getuige aangehouden

Geplaatst op 16 augustus 2022, om 10:38 uur

TILBURG – De politie heeft maandagavond omstreeks 18.30 uur op het Burgemeester Stekelenburgplein dankzij een alerte getuige een 25-jarige Tilburger op heterdaad aangehouden als verdachte ter zake fietsdiefstal.

De getuige zag dat een kale man in de stalling met een breekvoorwerp het slot van een fiets vernielde. Daarna gooide hij het slot in de struiken en voegde zich met de gestolen fiets bij twee andere mannen. De agenten zagen het groepje mannen staan. Een van hen voldeed volledig aan het signalement dat de getuige van de dief had gegeven. Deze man zat op een fiets waarvan het vaste slot open stond zonder dat er een sleutel in stak.

 

Op aanwijzing van de getuige werd in de bosschages het slot en een afgebroken fietsstandaard aangetroffen, die kennelijk als gereedschap was gebruikt. De verdachte is aangehouden. De politie heeft een getuige verklaring opgenomen en onderzoekt camerabeelden.