Jongeren rijden met scooter kanaal in, bestuurder vlucht

Geplaatst op 10 augustus 2022, om 10:04 uur

EINDHOVEN – Twee jongemannen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag met hun scooter het kanaal in gereden aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven.

Rond kwart over 1 rukte de hulpdiensten uit voor een melding persoon te water. Politie, brandweer en een ambulance werden gestuurd. Ter plaatse lag er alleen niemand meer in het water en stond er alleen een jongen op de kant. Het ORT (Oppervlakte Reddinges Team) van de brandweer heeft de scooter uit het kanaal gehaald.

De jongen op de kant verklaarde aan de politie dat hij samen met iemand anders op de scooter zat. De twee zouden op het fietspad naast het kanaal plots onderuit zijn gegaan. De scooter zou daarbij met de onbekende bestuurder in het kanaal terecht zijn gekomen, laat de jongen weten. De bestuurder wist vervolgens met een nat pak uit het water te klimmen en ging er volgens hem vandoor.

De scooter raakte uiteindelijk flink beschadigd en wilde, toen die weer op de kant stond, ook niet meer starten.

Foto’s: Emergency Response Photographer

Reacties