KNMI geeft code geel en hitteplan af vanaf woensdag

Geplaatst op 9 augustus 2022, om 17:50 uur

BRABANT – Vanaf woensdag 09:00 uur geld code geel vanwege de warmte. De tempratuur kan oplopen tot 30 graden en daar komt later in de week nog een paar graden bij, meldt het KNMI.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. Het zuiden krijg woensdag met de hoogste temperaturen te maken, tot voorbij de 30 graden.

Extra aandacht
Bij code geel wegens de hitte is het advies extra zorg en aandacht te bieden aan kwetsbare mensen. Met name de ouderen en mensen met een chronische aandoening krijgen het advies om voldoende drinkwater mee te nemen en de koelte op te zoeken,

Hitteplan
Code geel geldt in ieder geval tot donderdagmiddag, maar ook daarna blijft het tropische warm. Het hitteplan is daarom met ingang van woensdag van kracht. Het plan is er om onder andere zorgverleners te informeren over de hitte, zodat zij de juiste zorg kunnen bieden aan de kwetsbare doelgroep.