Dief neemt enorme palmboom mee in scootmobiel

Geplaatst op 5 augustus 2022 10:39 uur | Laatst bijgewerkt op 5 augustus 2022 10:39

BEST – Politieagenten keken donderdagavond gek op toen ze in Best een gigantische palmboom in een scootmobiel vervoerd zagen worden. De politie vertrouwde de zaak niet en besloot poolshoogte te nemen bij de man die ernaast liep. Al snel bleek dat de man de palmboom had gestolen bij de plaatselijke bouwmarkt.

De man liep rond kwart over negen donderdagavond naast een scootmobiel over de Oude Rijksweg in Best. De palmboom had hij op de zitting van de scootmobiel gezet. “Omdat wij wisten dat Hornbach palmbomen in het assortiment heeft en dat de winkel om 21.00 uur gesloten is, besloten we een onderzoek in te stellen”, schrijft de politie op Facebook.

Agenten kwamen snel tot de ontdekking dat de tropische palmboom van Hornbach afkomstig was. “Er hing immers nog een prijskaartje aan van 345 euro.” De politie heeft de man aangehouden. “Hij heeft momenteel even geen tropisch uitzicht”, aldus de politie.

De boom is meteen teruggebracht naar de winkel. Hoe de diefstal kon plaatsvinden zal onderzoek uitwijzen.

Reacties