Dinsdag wordt het bloedheet: Temperaturen van 40 graden en lokaal nog warmer

Geplaatst op 16 juli 2022, om 13:03 uur

BRABANT – Het wordt warm komende week. Zelfs zo warm dat de eerdere weersverwachting van 40 graden in Brabant dinsdag gehaald zullen worden. “Mogelijk wordt het lokaal nog warmer.”

Zaterdag is het nog een relatief koele dag met ongeveer 24 graden in Brabant, waarna de temperatuur zondag al stijgt tot naar verwachting 28 graden. Maandag wordt de eerste tropische dag van deze hitteperiode met 35 graden. Maar dinsdag wordt het extreem heet met naar verwachting 40 graden in heel Brabant. “Mogelijk wordt het lokaal nog warmer”, zo meldt weeronline.

Vanaf woensdag
In vergelijking met dinsdag wordt het woensdag opeens weer ‘koud’ met temperaturen die ruim 10 graden kouder zullen zijn. Zo wordt het woensdag nog steeds warm, maar ditkeer ‘slechts’ 28 graden. Vanaf donderdag wordt het 23 tot 27 graden met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Daarbij is kans op een enkele buien.

Aan het eind van de week wordt het 24 tot 26 graden. Lokaal kan een bui ontstaan.

Reacties