Hijskraan vliegt in brand op A58: weg dicht

Geplaatst op 8 juli 2022 23:31 uur | Laatst bijgewerkt op 8 juli 2022 23:47

MOERGESTEL – Op de A58 bij Moergestel is vrijdagmiddag een hijskraan in brand gevlogen. De snelweg vanuit Breda in de richting van Eindhoven heeft lange tijd dichtgezeten

De brandweer werd rond 17:45 uur met spoed opgeroepen naar de A58 tussen knooppunt De Baars en afslag Oirschot. Al snel werden er meer brandweerwagens naar de brandende kraanwagen gestuurd. De brandweer heeft na enige tijd de brand geblust.

Door de avondspits namen de files heel snel toe. Er werd na de brand aangeraden om om te rijden, maar inmiddels is de snelweg weer open en kwam deze waarschuwing te vervallen. Rijkswaterstaat meldde rond 19.30 uur dat de weg weer geopend is, ook om de files zo snel mogelijk op te laten lossen.

Om 21.30 uur is de weg weer dicht gegaan om de schade van onder andere het asfalt en de berm te herstellen en andere geplande wegwerkzaamheden uit te voeren. Hoelang deze afsluiting zal duren, is niet bekend.

foto’: Toby de Kort

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Twitter

Reacties