Verwarde man sticht brand op balkon en wordt (alweer) aangehouden

Geplaatst op 7 juli 2022, om 06:50 uur

BOXTEL – In de nacht van woensdag op donderdag werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand in de St. Jozefstraat in Boxtel. Buurtbewoners hadden vlammen gezien op een balkon. Ter plekke bleek een verwarde man brand gesticht te hebben.

De brandweer kwam ter plaatse en had al snel door dat de komst van de politie noodzakelijk was. De brand woedde op het balkon bij de verwarde man die vrijdagavond laat met behulp van de brandweer van het dak is gehaald. Ook afgelopen nacht werd de man, net als eerder, geboeid en meegenomen naar het politiebureau. Wat er in brand stond op het balkon is niet bekend.

Spullen in beslag genomen
Nadat de man was afgevoerd hebben agenten en brandweerlieden het hele hebben en houwen van de man wat op straat lag nabij zijn schuurtje opgeruimd. De politie nam hierbij het nodige mee naar het bureau voor verder onderzoek. Na ruim een uur verlieten de hulpdiensten de straat en keerde de rust terug.

Dezelfde man verstoorde op vrijdag 26 juni ook het gala van het Jacob Roeland Lyceum in Boxtel met asociaal gedrag tot ergernis van vele bezoekers van de stoet geslaagden, zo weten men te vertellen.

Reacties